На проспекті Металургів повноцінно відновлено двосторонній рух

07.10.2019 15:14

Вчора, близько 18-ї вечора, перехрестя проспектів Соборного та Металургів відкрили після тривалого ремонту. Роботи підрядники почали у серпні – капітально полагодили мережу зливової каналізації, потім шляховики вклали верхній шар асфальтобетонну.

Загалом було оновлено частину труби системи зливостоків завдовжки 80 метрів. Як розповів головний інженер КП «Управління капітального будівництва» Запорізької міської ради Андрій Павлусь, стару залізобетонну трубу замінили на нову поліетиленову.

- Ремонт на об’єкті почали у серпні. На сьогодні роботи з укладання труб завершені, проїжджа частина відкрита для руху всіх видів транспорту – включно з тролейбусами. Тут також було вкладено 2000 квадратних метрів асфальтового покриття, замінена контактна мережа, вимощена плитка і встановлені бордюри. Додали й 3 нових залізобетонних колодязі – для кращого обслуговування зливостоків, - додав Андрій Павлусь.

Нагадаємо, стара система зливостоків слугувала близько 50 років і була забита майже на 70%. Через це тала і дощова вода застоювалася, просочувалася крізь асфальт і розмивала грунт, що створило загрозу підтоплення сусідніх багатоповерхівок. Аби запобігти аварійній ситуації, було вирішено замінити проблемний відрізок мережі водовідведення.

Хід робіт на особистому контролі тримав міський голова Володимир Буряк.