У Запоріжжі діти-сироти отримали пам’ятні годинники від міської влади

10.10.2019 17:53

У Запоріжжі є гарна традиція - чотири рази на рік міська влада вітає дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з отриманням першого важливого документа в їх житті - паспорта громадянина України. Окрім привітань, діти отримують пам’ятний подарунок - годинники з гравіюванням «Хай щастить».

Урочисте привітання з нагоди Дня міста відбулось у Туристичному інформаційному центрі. Подарунки отримали 68 юних запоріжців. Хлопці та дівчата прийшли на свято разом зі своїми опікунами та прийомними батьками.

З отриманням першого важливого документа в житті - паспорта громадянина України - підлітків-сиріт привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він підкреслив, що в місті працює багато програм, покликаних підтримати цю категорію дітей. Видаються квартири, функціонує центр «Затишна домівка» для тих, кому виповнилося 18 років. Необхідну підтримку отримують першокласники та випускники.

- У Запоріжжі є гарна традиція - кожна дитина-сирота, діти, позбавлені батьківського піклування, коли отримують паспорти, також приймають і привітання від міської влади. Ми їх вітаємо та даруємо символічний подарунок - годинники з гравіюванням. Адже саме з отриманням основного документа громадянина України для них починається новий відлік дорослого життя. Також це символ того, що найдорогоцінніша річ - це час. Я хочу побажати цим дітям ставити перед собою амбіційні плани. Впевнений, що вони зможуть їх досягти, - зазначив Анатолій Пустоваров.

В урочистій обстановці заступник міського голови вручив символічний подарунок від міської влади - годинники з написом «Хай щастить». Годинники отримали діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, яким виповнилося 14 та 16 років. Загалом цього року такі пам’ятні подарунки отримають 204 дитини.

На завершення заходу гостей свята привітали лауреат міжнародних премій, «Золотий саксофон Запоріжжя» Кирило Щедрін та студентка Запорізького національного університету Олександра Перепьолкіна.