Голова районної адміністрації Олександр Пшеничний обговорив з журналістами плани розвитку Хортицького району

05.11.2019 15:34

У малій залі міської ради відбулась традиційна прес-конференція з актуальних питань життєдіяльності міста. На запитання журналістів відповідав голова районної адміністрації по Хортицькому району Олександр Пшеничний.

На початку прес-конференції Олександр Пшеничний зупинився на пріоритетних напрямках роботи в районі. Зокрема голова райадміністрації розповів про виконані ремонти центральних магістралей та внутрішньоквартальних доріг.

- За цей рік підрядна компанія вклала рекордну кількість асфальту на основних дорогах району. Виконані майже 70% від запланованих об’ємів. Дороги по вул. Василя Сергієнка, Воронезькій, пр. Ювілейному нарешті набули того вигляду, який і повинні мати центральні магістралі, - зазначив Олександр Пшеничний.

Також голова районної адміністрації повідомив журналістам про плани подальшої реконструкції центральних місць відпочинку - ПК «Хортицького» та скверу Ювілейного.

Влітку цього року була завершена реконструкція фасаду ПК «Хортицький» - його прикрасили яскравими фарбами. Також у планах райадміністрації - впорядкувати територію біля районного РАЦСУ, який знаходиться в цій же будівлі. Кошти на виконання робіт виділили депутати міської ради. Планується облаштувати під’їзну територію сучасними арт-об’єктами на весільну тематику. Голова районної адміністрацій впевнений, що районний РАЦС зможе конкурувати з центральним.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно реконструкції скверу Ювілейного, Олександр Пшеничний зазначив, що виникла необхідність змінити підрядну організацію. Було проведено коригування проєкту, він буде виставлений на новий тендер. Наразі встановлені лавки, обладнана сучасна система освітлення. Головним об’єктом залишається сцена, вона є центральною в районі, на ній влітку проходять концерти дитячих творчих колективів. У планах також упорядкувати вхідну групу - там буде розміщений унікальний сонячний годинник, який буде показувати зимовий та літній час. Крім того, буде побудований великий ролердром - сучасний парк для катання на скейтах, роликах, велосипедах.

Також журналісти цікавилися станом підключення опалення в районі. Олександр Пшеничний зазначив, що всі будинки з теплом. Є проблеми щодо окремих квартир, але вони виникли через повітряні пробки в системі. Це - зона відповідальності керуючих компаній та ОСББ. Протягом тижня всі недоліки будуть усунені.