Запорізькі борці здобули медалі кубку України з греко-римської боротьби

14.11.2019 17:36

З 7 по 9 листопада в Харкові проходив кубок України з греко-римської боротьби серед юніорів. Змагання є відбірковим етапом. Переможці та призери увійдуть до складу збірної України та змагатимуться на міжнародних турнірах.

У змаганнях взяли участь 165 спортсменів з 21 області України та міста Києва. Запоріжжя представляли вихованці ДЮСШ № 6 Олександр Євдокимов, Артур Овсепян та Юрій Дорогань. За результатами змагань Олександр Євдокимов став абсолютним чемпіоном у ваговій категорії до 97 кг, Артур Овсепян став срібним призером у ваговій категорії до 77 кг, Юрій Дорогань здобув бронзу в ваговій категорії до 82 кг. У командному заліку Запорізька область посіла почесне 4 місце з 22 команд України.

Із вагомими досягненнями юних спортсменів та тренерів привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Для Запоріжжя греко-римська боротьба - один з основних видів спорту. Ми вдячні нашим юним спортсменам за перемогу та високі досягнення. Вони - гарний приклад для підростаючого покоління, бо надихають займатися спортом. Ми продовжимо розвивати греко-римську боротьбу в Запоріжжі, і я впевнений, що в майбутньому не один спортсмен прославить наше місто на міжнародних змаганнях, – зазначив Анатолій Пустоваров.

Міська влада створює комфортні умови, аби юні запоріжці відвідували спортивні школи та займалися спортом. Протягом трьох років суттєво оновлена матеріально-технічна база міських ДЮСШ, виконуються ремонти, закуповуються тренажери та необхідний інвентар. Крім того, збільшено фінансування на проведення тренувальних зборів та участь у змаганнях, що дало змогу юним спортсменам завойовувати кубки та медалі різних турнірів.