У Запоріжжі оновлена жіноча консультація прийняла вже більше двохсот жінок

15.01.2020 16:53

Саме такій кількості пацієнток фахівці жіночої консультації у складі КНП «Міська лікарня № 4», що у Заводському районі, надали кваліфіковану допомогу. Оновлений, після виконаного капітального ремонту, заклад запрацював у грудні минулого року. Загалом охоплення сягає майже 30 тисяч мешканок Заводського району і не тільки. Тут можна стати на облік, перевірити показники здоров’я та стежити за станом вагітності.

Вже згадана жіноча консультація, розташована за адресою вул. Вроцлавська, 11 а - єдиний заклад, який надає спеціалізовану медико-генетичну й акушерсько-гінекологічну допомогу жителькам Заводського району. Приймають тут також пацієнток з усього міста. За рік нарахували 72 тисячі візитів, більше 200 вагітностей завершилися пологами.

Розташована жіноча консультація в колишній двоповерховій будівлі дитячого садочка. Зведена вона ще у 1963 році, тож давно потребувала капітального ремонту. Втілити задум вдалося завядки підтримці міської влади.

- За сприяння міського голови Володимира Буряка, департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради та керівництва 4-ї міської лікарні нам вдалося виконати капітальний ремонт із повною заміною комунікацій, закупити нові меблі та медичне обладнання, - розповів завідувач жіночої консультації Євген Подчоса.

Оновлений заклад відчинив свої двері перед відвідувачами в грудні 2019 р. Попередньо у листопаді стан будівлі і її готовність до прийому пацієнток перевірив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Віднині тут організовані спеціалізовані прийоми: планування сім’ї, невиношування вагітності та ендокринної патології. Діє кабінет патології шийки матки та школа свідомого батьківства (майбутні мами відвідують заняття разом з членами їх родин). Також функціонує денний стаціонар на 20 ліжко-місць, де лікарі проводять консервативне і хірургічне лікування – всі види малих оперативних втручань. Свій прийом веде і терапевт.

- Одразу впадають в око нові меблі, приємні кольори оформлення інтер’єру, покриття підлоги – кахель та лінолеум. Набагато приємніше в такій атмосфері відвідувати консультацію, - розповіла пацієнтка Тетяна Максимова.

Нещодавно для закладу також був придбаний фетальний монітор (кардіотокограф). У планах на майбутнє – закупівля УЗД апарату нового експертного класу.  Також пацієнток закликають користуватися електронним записом на прийом до лікаря через інформаційну систему health.zp.ua. Послуга впроваджена у жіночій консультації з вересня 2019 року.