Міська ДЮСШ № 3 розпочала рік з тренувань в оновленому спортивному залі

17.01.2020 11:41

Дитячо-юнацька спортивна школа № 3 була створена ще в 1967 році. За цей час у ній навчались понад 20 тисяч спортсменів. Тренери школи виховали цілу низку всесвітньо відомих гандболістів, серед яких олімпійські чемпіони, чемпіони Європи та світу.

Нині в школі спортивні вміння опановують понад 480 дівчат та хлопців, з 40 навчальними групами займаються 15 кваліфікованих тренерів. У новий спортивний рік ДЮСШ входить із позитивними показниками – лише протягом 2019 року спеціалісти закладу підготували 8 майстрів спорту, 14 кандидатів у майстри спорту та 15 спортсменів-першорозрядників.

- Головна мета наших шкіл – комплектація обох команд «Мотору», а також інших професійних команд України, в тому числі й збірних. Нині нас повноцінно підтримує міська влада. В нашому місті наразі є 3 гандбольні школи, і завдяки тому, що між ними існує конкуренція, цей вид спорту у нашому місті не лише знаходиться на високому рівні, а й продовжує розвиватися, - розповів директор ДЮСШ №3 Сергій Андрєєв.

Одна з ініціатив міської влади – доступ юних спортсменів до спортивних залів загальноосвітніх шкіл. Таку можливість передбачено в 16 школах міста. Гандболісти з ДЮСШ № 3 наразі проводять тренування в оновленому залі школи № 12, що у Шевченківському районі. Приміщення за рахунок коштів міського бюджету було повністю оновлене та забезпечене необхідним спортивним інвентарем ще у травні 2019 року.

- Ми мали проблеми з комплектацією тренерського складу, але на сьогодні вже отримали нову тарифікацію заробітних плат, і вона досить непогана. Ці гроші стануть гарним стимулом для молодих кваліфікованих спеціалістів, які не будуть їхати в інші міста чи за кордон, а працюватимуть для розвитку спорту саме у Запоріжжі, - зазначив Сергій Андрєєв.

Нагадаємо, з 1 січня щомісячний заробіток тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста в середньому зросте на 1-5 тисяч гривень. На 32% підвищиться й дохід адмінперсоналу – директорів, їх заступників та інструкторів-методистів.