У Запоріжжі школярів навчають дбайливому ставленню до тварин

24.01.2020 15:33

Сьогодні, 24 січня, у запорізькому навчально-виховному оздоровчому комплексі № 110 відбувся урок доброти по ставленню до тварин. Розказати про дбайливу взаємодію з чотирилапими улюбленцями до школярів завітали працівники КП «Побутовик» та інспекції з благоустрою Запорізької міської ради.

Заняття з правильного поводження з тваринами у Запоріжжі проходять вже другий рік поспіль у межах реалізації міської програми поводження з безпритульними тваринами, яку прийняли ще у 2017 році. Минулого року спеціалісти розказували про гуманне ставлення до тварин у восьми міських школах. Уроки користуються неабиякою популярністю серед школярів, тож цього року вирішили продовжити заняття. На заходи запрошують учнів 6, 7 та 8 класів. Дітям розповідають про особливості поведінки тварин, необхідність стерилізації домашніх улюбленців. Крім того, на уроки доброти приводять молодшого співробітника КП «Побутовик» - хаскі Сару.

- Минулого року стартували уроки добра в середніх школах для 6-8 класів. Їх проводять, щоб навчити дітей відповідально ставитися до тварин, обирати собі улюбленця та прищепити любов до тварин. Я вважаю, що такі уроки необхідні школярам, оскільки зараз зросла кількість випадків жорстокого поводження з тваринами. Характер людини формується саме з дитячого віку, тому ми приходимо до школярів та розповідаємо, як любити тварин. Особливо ефективно проводити такі заняття безпосередньо з тваринами, і ми запрошуємо нашу помічницю - хаскі Сару, яка бере активну участь, і діти в захваті від неї. Її можна погладити пофотографуватися з нею - від такого безпосереднього контакту школярі вже одразу теж хочуть собі домашнього улюбленця, пухнастого друга, - розповіла начальниця сектору з захисту тварин КП «Побутовик» Анна Цаюкова.

Як зазначив начальник інспекції з благоустрою Віталій Лисенко, КП «Побутовик» не лише проводить роз’яснювальну роботу серед школярів, а й опікується безпритульними тваринами.

- До складу інспекції з благоустрою входить окремий підрозділ управління КП «Побутовик», який займається в тому числі реалізацією положень програми щодо поводження з тваринами в Запоріжжі, затвердженої міською радою. Вона включає в себе комплекс заходів зі стерилізації, вакцинації та чіпування безпритульних тварин, та проведення широкого кола роз’яснювальної роботи щодо поводження з тваринами, відповідальності за них. Зокрема це тематичні заняття в школах міста. Ці уроки важливі для дітей, бо вчать їх бути добрішими та відповідальнішими. Крім того, школярі можуть поставити будь-які питання щодо поводження з тваринами, - розповів начальник інспекції з благоустрою Віталій Лисенко.

Сьогодні відбувся перший урок доброти у новому році. Діти з задоволенням розповідали про своїх домашніх улюбленців, запитували про причини агресивної поведінки собак, а також з цікавістю та захватом поспілкувалися з Сарою - гладили її, чухали за вухом та фотографувалися.

В КП «Побутовик» планують провести подібні уроки в усіх школах міста. В планах на майбутне залучити до проведення й обласні навчальні заклади.