У Запоріжжі презентували сучасні методи боротьби з каштановою міллю

07.02.2020 13:54

Сьогодні, 7 лютого, у департаменті інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради відбулась зустріч із компанією, що надає послуги з боротьби із каштановою міллю. Участь у заході також взяли представники управління екології та КРБП «Зеленбуд».

Каштанова міль поїдає листя дерев: воно починає жовкнути, скручуватися, а згодом і зовсім опадає. Шкідник має великий потенціал розмноження, тож боротьба із ним це досить складний і тривалий процес.

- Мінуюча каштанова міль – велика проблема для багатьох міст України. Комахи значно пошкоджують зовнішню частину дерев, що призводить до їх непрезентабельного вигляду. Наразі ми знайомимося із низкою сучасних методів боротьби із міллю. Звертаємо увагу не лише на ефективність, а й можливість безпечного використання саме у місті – без надання шкоди самим рослинам, тваринам чи людям, - розповів начальник КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Одна із технологій, яку можна використовувати під час протидії шкіднику – встановлення ловчих пасків зі спеціальними феромонами комах. Презентований метод позбавлення від молі складається із трьох основних етапів – осіннього прибирання листя (в 1 кг листя може з’явитися близько 4 з половиною тисячі екземплярів таких комах), встановлення захисного паску із липкою стрічкою з феромонами на дерево та монтаж на гілках пастки у вигляді будиночка. Одна така пастка дасть змогу відловити 70-80 екземплярів каштанової молі.

- Це безпечно для навколишнього середовища. Уже багато років цей метод використовується у Європі, багатьох країнах СНД, - розповів представник компанії Анар Дущдуров.

Нагадаємо, у грудні минулого року вже була проведена зустріч із компанією з виробництва спеціальних ін’єкцій проти каштанової молі. У планах – продовження ознайомлення із сучасними методами боротьби зі шкідниками.