У Запоріжжі відзначили 31-річницю виведення військ з Афганістану

17.02.2020 12:01

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам на Алеї Слави відбувся мітинг, присвячений 31-й річниці виведення військ з Афганістану.

До участі в заході приєдналися представники обласної та міської влади, учасники бойових дій в Афганістані, інших збройних конфліктів, родичі та близькі загиблих, представники громадських організацій та небайдужі містяни.

- Дата 15 лютого ввійшла в історію відтоді, як скінчилася 10-літня війна в Афганістані, ознаменована болем і смутком. Кожен військовослужбовець з честю виконав свій обов’язок, ризикуючи здоров’ям та життям заради забезпечення миру. Міська влада, депутатський корпус підтримував і підтримує воїнів-інтернаціоналістів. Їм надається системна допомога через програму соціального захисту населення, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

Голова Запорізького міського об′єднання Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Валентин Зарва закликав присутніх вшанувати всіх учасників бойових дій і тих, хто долучився до виконання інтернаціонального обов’язку.

На честь учасників бойових дій, які загинули в Афганістані та інших локальних збройних конфліктах, урочистим маршем пройшли вихованці обласного військового ліцею «Захисник» та військовослужбовці частини 3033 Національної гвардії України.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання полеглих та поклали квіти до пам’ятного меморіалу.

Також нагадаємо, в Запоріжжі відбулася зустріч міського голови Володимира Буряка з учасниками бойових дій на території інших держав.