У Запоріжжі надаються адміністративні послуги на дому

20.02.2020 14:34

У Запорізьких Центрах надання адмінпослуг з листопада 2018 року впроваджено сервіс «Мобільний адміністратор», який передбачає виїзд фахівців додому до маломобільних груп населення. Сьогодні, 20 лютого, послугу в дії продемонстрували у Вознесенівській філії.

Послуги мобільного адміністратора надаються безкоштовно. Найпопулярніші звернення – реєстрація речових прав на нерухоме майно та вклейка фотографії по досягненню громадянами 25-річного і 45-річного віку.

- З моменту впровадження цього сервісу, до переліку було включено 13 послуг. На сьогодні доступні всі 149. Саме така кількість послуг нині надається в кожній з міських філій ЦНАП, - розповіла директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталя Мила.

Подати заявку на виклик додому можна безпосередньо звернувшись до котроїсь з філій ЦНАП, або ж зателефонувавши, чи вказавши необхідні реквізити на сайті установи. Далі – адміністратор приїздить за вказаною адресою зі спеціальним кейсом, всередині якого міститься необхідна апаратура. Устаткування дороговартісне, тому адміністратора завжди супроводжує поліція охорони.

Зазначимо, у Запоріжжі діють 6 філій Центрів надання адмінпослуг. Невдовзі запрацює й нова - будівельно-монтажні роботи нині тривають у Хортицькому районі. ЇЇ відкриття цьогоріч у травні стане завершальним етапом міської цільової Програми розширення філій цієї мережі.

Загалом, впродовж 2019 року через міські філії ЦНАП необхідні послуги були надані 75 тисячам громадян. В установі працюють над збільшенням їх переліку. Міністерство юстиції України включило Запоріжжя до списку адміністративно-територіальних одиниць, де через офіси ЦНАП також можна буде зареєструвати народження або смерть.