У Вознесенівському районі обговорили проблему заборгованості зарплати на держпідприємствах

28.02.2020 14:51

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району відбулось засідання комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Під час засідання комісії розглянуті питання погашення заборгованості з заробітної плати, ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах державної форми власності, виконання підприємствами затверджених графіків погашення заборгованості, стану погашення заборгованості та своєчасної виплати поточної заробітної плати працівникам підприємств комунальної форми власності (обласного, міського та районного підпорядкування) та бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів.

Станом на 1 лютого загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах Вознесенівського району, згідно з попередніми статистичними даними, склала 6 млн 398,5 тис. грн по 5 суб’єктах господарювання, що на 5% менше, в порівнянні з початком року.

Фонд оплати праці страхувальників Вознесенівського району за січень-грудень 2019 року, в порівнянні з минулим роком, зріс майже на 1,4 млн грн, середня заробітна плата зросла на 1,7 млн грн і склала у грудні 11 млн 464 тис. грн, середньооблікова чисельність штатних працівників в районі зросла на 1078 осіб і склала 67742 осіб.

За результатами засідання визначені шляхи вирішення існуючих проблем. Також члени комісії надали консультації щодо можливості більш ефективної взаємодії органів влади та органів місцевого самоврядування з метою зменшення заборгованості по виплатах на підприємствах району.