У Запоріжжі розпочали будівництво контейнерних майданчиків для роздільного збору сміття

28.02.2020 15:05

Перший такий почали облаштовувати в дворі будинку № 208 по проспекту Соборному. Після завершення робіт на майданчику встановлять 6 контейнерів – 4 для твердих побутових відходів і 2 для скла та пластику.

На реалізацію проєкту з міського бюджету спрямують 20 мільйонів гривень – кошти підуть на придбання спеціалізованих сміттєвих контейнерів та облаштування понад 300 майданчиків.

Монтують майданчики за усіма санітарними нормами - вони повинні бути віддалені від житлових будинків, дитячих установ, спортивних майданчиків і від місць відпочинку на відстань не менш 20 і не більш 100 м. Також майданчики повинні бути відкритими та зручними для під’їзду спецтранспорту з вивезення ТПВ.

- Змонтовані майданчики матимуть два архетипи – на деяких буде по 6 контейнерів, на деяких - по 4. Але на кожному обов’язково 2 будуть відведені під роздільний збір відходів. Об’єкт у дворі по проспекту Соборному по суті є стартом запровадження роздільного збору в місті. Подібні проєкти вже реалізуються в запорізьких школах та дитсадках, - розповів директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

Нагадаємо, відповідну програму будівництва сміттєзбиральних майданчиків депутати затвердили у грудні минулого року