Запорізька родина отримала відновлену кімнату в гуртожитку

04.03.2020 17:40

25-річна Юлія Борзенко з дворічною донькою Кариною протягом 9 місяців перебувала в одному з відділень КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» Запорізької міської ради. Завдяки спільним зусиллям працівників центру, служби у справах дітей та волонтерів родина отримала відремонтоване житло в одному з гуртожитків Заводського району.

Центр «Затишна домівка» був створений близько року тому та складається з двох відділень – «Соціальної квартири» та відділення для матерів і дітей. У останньому послуги з тимчасового перебування та соціально-психологічного відновлення отримують матері з дітьми, вагітні жінки, породіллі з новонародженими, які потрапили в складні життєві обставини. Свого часу до відділення звернулася і 25-річна дівчина-сирота Юлія Борзенко з маленькою донькою Кариною.

- У нашому центрі родина перебувала протягом 9 місяців, з молодою мамою працював психолог, соціальний працівник. Дівчина досить добре себе проявила і ми спробували допомогти вирішити її питання в плані отримання житла. У черзі на його отримання вона була аж 1300-ю, але за допомогою департаменту житлово-комунального господарства вдалось відшукати хоча б кімнату в гуртожитку. Небайдужі містяни облаштували житло, щоб воно відповідало нормам, і відтепер ця маленька родина отримала свою власну, хоч і невеличку, домівку, - розповіла завідувачка відділення для матерів з дітьми КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» Запорізької міської ради Наталя Христенко.

Капітальний ремонт у приміщенні за власні кошти провів керівник запорізької будівельної компанії Віталій Мокієнко. У кімнаті повністю оновили покриття стін, стелі та підлоги, встановили нове вікно та металеві двері, замінили стару електропроводку. Придбанню меблів та техніки посприяли волонтери благодійного фонду «Парасолька» - наразі в кімнаті вже встановлено телевізор, є спальне місце, кухонний стіл зі стільцями та мікрохвильовка. Найближчим часом завезуть холодильник та шафу.

- Такими спільними зусиллями ми допомагаємо сім’ям розпочати нове життя. Так, у Юлі були певні помилки, але вона усіма силами показує, що готова змінити усе на краще. Дівчина самостійно влаштувала дочку в дитсадок поряд із домом, наразі перебуває в пошуках роботи. Хочу зазначити, що ми не просто надаємо у «Затишній домівці» людям тимчасовий притулок, а й допомагаємо їм у подальшому нормальному влаштуванні в житті. Наразі це вже 5-та родина з центру, яка влаштована в одному з запорізьких гуртожитків, - зазначила начальниця служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

Нагадаємо, під час останньої сесії міськради депутати проголосували за створення ще одного підрозділу на базі центру «Затишна домівка» - відділення термінового влаштування дітей