У Запоріжжі з’явиться відділення термінового влаштування дітей

26.02.2020 17:22

Сьогодні, у ході 48-ї сесії міськради, депутати підтримали внесення змін до міської цільової Програми «Діти Запоріжжя», розрахованої до 2021 року. На базі «Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» (вул. Таганська, 8) планується відкрити відділення термінового влаштування дітей. Адресою його фактичного місцезнаходження стане просп. Інженера Преображенського, 3 у Хортицькому районі. Передбачається, що одночасно прихистити тут вдасться 30 осіб віком від 2 до 18 років.

У Запоріжжі виникла гостра необхідність розширення мережі закладів, призначених для тимчасового помешкання та соціального захисту дітей, які потрапили у складні життєві обставини. Зокрема тих, які живуть у сім’ях, де батьки, або відповідальні особи ухиляються від виконання своїх обов’язків, вилучені з середовища, де існувала загроза їх життю, здоров’ю, а також знайдені і підкинуті.

Розташувати нове відділення – відгалужене від «Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» -планується у будівлі за адресою просп. Інженера Преображенського, 3. Раніше тут знаходився дитячий садочок, а нині частина приміщення відведена під чотири будинки сімейного типу.

Площа, яку планується переобладнати під вже згадане відділення, складає 830 квадратних метрів. На виконання проєктних робіт для подальшої його реконструкції депутати міськради спрямували 196 тисяч гривень.

Нагадаємо, минулоріч У Запоріжжі запрацював «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка», який фінансується з міського бюджету. Заклад розрахований на одночасне перебування 39 осіб: дітей-сиріт віком від 18 до 23 років, а також мам з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Також зазначимо, у Запоріжжі успішно розвиваються сімейні форми виховання. Загалом функціонують 7 будинків сімейного типу. Один з них - родини Дмитрієвих, яка нещодавно переїхала до нового комфортного будинку у селищі Тепличному.

Всі будинки сімейного типу забезпечені щомісячною допомогою з міського бюджету в обсязі 5 тисяч гривень.