На запорізькому залізничному вокзалі перевірили роботу медично-санітарного пункту

10.03.2020 17:56

10 березня фахівці профільних управлінь Запорізької міської ради на чолі з радником міського голови Валерієм Еделєвим перевірили готовність медичного пункту залізничного вокзалу «Запоріжжя-1» до прийому хворих з підозрою на коронавірус.

На сьогодні на залізничному вокзалі «Запоріжжя-1» функціонує медичний пункт та створено кімнату для ізоляції людей з підозрою на коронавірус.

- Якщо є симптоми захворювання, ми знімаємо людину з поїзду та одразу направляємо до ізолятора. Там у спеціалізованому костюмі медпрацівник проводить огляд – міряє температуру, перевіряє дихальні шляхи. Далі діємо за спеціальною схемою оповіщення – телефонуємо на 103, передаємо інформацію оперативному черговому Запорізького лінійного лабораторного відділу лабораторного центру на залізничному транспорті та спеціалістам Запорізького обласного лабораторного центру. Якщо пацієнт звертається одразу до медпункту – огляд проходить там, після чого працюємо за тією ж системою, - розповіла завідувачка фельдшерського пункту вокзалу станції «Запоріжжя-1» Наталя Васильєва.

У користуванні місцевих медиків наразі є необхідне в першу чергу медичне обладнання, медикаменти, захисні маски та костюм, а також засоби для проведення дезінфекції. Крім того, на вокзалі виділене місце для обробки вагонів, у яких будуть виявлені пасажири з симптомами коронавірусу.

- Ми перевірили роботу санітарного пункту, ізолятора. Вони в цілому працюють ефективно. Є певні недоліки, які ми зафіксували і передали керівництву станції для усунення. Після їх усунення ми маємо відзвітувати міському голові про роботу станції в цьому напрямку та продовжувати тримати ситуацію на контролі, - зазначив радник міського голови Валерій Еделєв.

Нагадаємо, Володимир Буряк перевів усі служби в режим підвищеної готовності через загрозу коронавірусу та доручив терміново розробити план дій щодо попередження розповсюдження гострих респіраторних інфекцій з урахуванням транспорту, закладів охорони здоров'я й освіти.