Ті хто першочергово потребує соціальної підтримки отримують продуктові набори

31.03.2020 11:45

У Запоріжжі соціально відповідальні підприємства міста, громадяни зібрали перші продуктових пакетів для самотніх літніх людей, які перебувають на обліку в Запорізькому територіальному центрі соціальної допомоги. Благодійна акція організована за ініціативи міського голови Володимира Буряка. Набір продуктів отримають самотні малозабезпечені пенсіонери, маломобільні громадяни, які потребують соціальної підтримки.

В одному пакеті зібрані крупи, цукор, олія, майонез, чай та солодощі - найнеобхідніші продукти, які багато пенсіонерів не можуть собі дозволити. В умовах економічної кризи небайдужі запоріжці, представники бізнесу об'єднали ресурси для підтримки цих людей.

- Ми всі прекрасно розуміємо, що разом з пандемією коронавірусу прийшла також економічна криза. Однак на обліку в міському територіальному центрі знаходяться понад 2000 пенсіонерів, які найбільше потребують допомоги. Вони самотні, у них слабке здоров'я, маленькі пенсії - це найбільш вразлива частина запоріжців. За ініціативи міського голови почали формувати продуктові набори. Вдалося залучити великі підприємства, приватних підприємців, пекарні, виробників м'ясної продукції. Плануємо й надалі продовжувати переговори з представниками бізнесу. Тільки об'єднавшись ми зможемо подолати цю кризу, - сказав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Зібрані пакети розвозять за адресами працівники Запорізького міського територіального центру соціальної допомоги. Перші зібрані продуктові набори призначені для майже тисячі пенсіонерів. Їх рівномірно розподілять по всіх районах міста. Однак робота у цьому напрямку продовжуватиметься, адже допомоги потребує більше людей. 

- Ці набори повинні допомогти пенсіонерам протриматися якийсь час. У першу чергу пакети з продуктами отримають найбільш нужденні пенсіонери, у яких найнижча пенсія і ті, хто за станом здоров'я не можуть вийти за продуктами. Сподіваємося, що цю благодійну ініціативу небайдужі запоріжці будуть підтримувати й надалі. Потрібно допомагати людям, які опинилися в зоні ризику, - розповіла директорка Запорізького міського територіального центру соціальної допомоги Марина Боренос.

Всі бажаючі можуть взяти участь у благодійній акції. 

Актуальна інформація про епідеміологічну ситуацію в Запоріжжі - на офіційному Телеграм-каналі міської влади.