З початку року адресну соціальну допомогу отримали близько 5 тисяч запоріжців

09.04.2020 12:34

На додаток до існуючих державних соціальних гарантій у Запоріжжі розроблена і реалізується Міська комплексна програма соціального захисту населення, яка фінансується за кошти бюджету міста.

Один з ключових напрямків програми - це заходи, спрямовані на підтримку родин з дітьми, осіб з інвалідністю, пенсіонерів, ветеранів, учасників бойових дій антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та членів їх сімей, та інших категорій. Відповідно до цього напряку надається адресна цільова допомога певним категоріям громадян та адресна допомога за особистими зверненнями мешканців міста.

Всього у 2020 році на комплексні заходи виділено більше 27 млн грн.

У І кварталі цього року діти з інвалідністю, хворі на цукровий діабет, з синдромом аутизм, особи з інвалідністю по зору, особи з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та на території інших держав отримали одноразову адресну цільову допомогу у розмірі 1000 грн; діти з інвалідністю, хворі на онкологію – у розмірі 10 тис. грн. Неповнолітнім дітям, які мають статус члена сім’ї загиблого в АТО, одноразово виплачено по 12 тис. грн, дорослим членам сімей загиблих в антитерористичній операції - по 8 тис. грн.

Разову матеріальну допомогу у розмірі 3 тис. грн надано 66 учасникам антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, які отримали статус учасника бойових дій та стали на облік до управлінь соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах.

Реабілітаційну допомогу в басейні отримали 9 жінок після мастектомії.

Всього адресну цільову допомогу отримали 1872 запоріжців на загальну суму близько 3,7 млн грн.

Також надано матеріальну допомогу за особистими зверненнями до міського та районних управлінь соціального захисту населення 2875 громадянам. Сума витрат склала понад 4,6 млн грн.

Завдяки реалізації комплексних заходів у І кварталі 2020 року допомогу отримали близько 5 тисяч громадян, на що витрачено 8 млн 582 тис. грн.

Реалізація заходів програми триває.