ОСББ Шевченківського району найняли спеціалізовану компанію для дезінфекції під’їздів

15.04.2020 16:28

У період карантину щоденну протиепідемічну обробку будинків зобов’язані виконувати як керуючі компанії, так і ОСББ. Останні не тільки власними силами прибирають під’їзди, а й залучають спеціалізовані компанії для проведення більш якісної та професійної дезінфекції.

Аби провести професійну дезінфекцію будинків, у Запоріжжі все частіше звертаються до спеціалізованих санітарно-профілактичних компаній. Першими таку практику впровадили ОСББ Дніпровського району, нині долучилися і об’єднання співвласників у Шевченківському.

Одна з адрес - вул. Бочарова, 10А. Спецзасобом «Деланол», що характеризується високим ступенем ефективності, у під’їздах обробили вхідні двері, ліфти, сходи, стіни та перила.

- Препарат має вбивчий ефект для всіх видів вірусів та грибкових бактерій. Завдяки своєму повітряному стану він забиває практично всі щілини, які ми фізично обробити ганчіркою або обприскувачем не в змозі, - розповіла представниця координаційної ради з функціонування ОСББ та ЖКГ Запоріжжя Тетяна Осадча.

Засіб сертифікований та цілком безпечний. Його використовують для дезінфекції у медицині, харчовій промисловості тощо. Для обробки одного під’їзду використовують близько 20 літрів готового розчину. Виготовляють його з розрахунку 50 мл концентрованого засобу на 5 літрів води.

- Препарат починає діяти вже через 15 хв. після обробки – вмирають всі мікроби та віруси, і люди можуть спокійно заходити до приміщень, користуватися й контактувати з усіма поверхнями, - зазначив представник санітарно-профілактичної компанії Олег Сартаков.

Така професійна санітарна обробка створює додатковий захист. Втім фахівці радять і після неї продовжувати щоденно прибирати та дезінфікувати під’їзди.

Нагадаємо, що всі актуальні новини й базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусною інфекцією можна знайти на офіційному Telegram-каналі COVID-19. ЗАПОРІЖЖЯ.