У Запоріжжі триває дезінфекція під’їздів багатоповерхівок

21.04.2020 09:30

По всьому місту в період карантину ведеться дезінфекція під'їздів. Її мають робити як керуючі компанії, так і об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Зокрема така обробка проводиться і у Хортицькому районі.

Вже традиційне у період карантину санітарне прибирання й дезінфекцію зокрема провели жителі будинків ОСББ на бульварі Будівельників, 10, ОСББ «Метизник-5», а також ЖБК 271 «Запоріжсталь-23».

Нагадаємо, безоплатно речовиною, яка має знезаражувальну і протимікробну дію, голів об’єднань співвласників забезпечив титано-магнієвий комбінат на прохання міського голови Володимира Буряка. Вони неодноразово зверталися до міської влади з проханням посприяти у наданні необхідних засобів, оскільки для них це додаткові фінансові витрати.

У будинку ОСББ за адресою бульвар Будівельників, 10, крім вже згаданої речовини, користуються також «Білизною» для протирання вхідних дверей, ручок, поштових скриньок, кнопок ліфтів і самої кабіни, панелей та перил одразу у п'яти під'їздах. А тепер засоби для обробки надали ще й депутати міської ради. 

- Я роздав дезінфікуючий засіб, щоб у людей був запас приблизно на два тижні і вони могли спокійно планувати своє прибирання двічі на день. Головне, щоб така обробка проводилася і могла захистити жителів цих будинків від поширення вірусу COVID-19, - зазначив депутат Запорізької міської ради Олег Корольов.

Наданий дезінфікуючий засіб - медичний і не має запаху. У лікарнях ним обробляють приладдя, зокрема скальпелі. Засіб знешкоджує різноманітні віруси та грибки.

- Обробку проводимо з 10 по 1 поверх, а у дворі ще й дезінфікуємо лавки, сміттєві контейнери – тобто всі поверхні, до яких часто торкаються люди, - розповіла голова правління ОСББ «Метизник-5» Тетяна Лєбєдєва.