Запоріжці можуть стати на облік у центрі зайнятості через онлайн-портал державних послуг «Дія»

29.04.2020 13:00

Під час карантину статус безробітного надається з першого дня перебування на обліку. Подати документи для отримання статусу безробітного запоріжці можуть через e-mail або скриньку для кореспонденції.

Також стати на облік містяни можуть і через портал державних послуг «Дія». Цей проєкт реалізовано в партнерстві Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства цифрової трансформації України та державної служби зайнятості, за підтримки USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Для того, щоб стати на облік у службі зайнятості через портал «Дія», необхідно:

  • Авторизуватися в кабінеті користувача на порталі через електронний підпис, електронну систему ідентифікації Bank ID або Mobile ID;
  • Заповнити заяву: внести свої особисті дані (серію, номер паспорта, ідентифікаційний код, номер документа про освіту, вказати останнє місце роботи, зазначене в трудовій книжці). Також необхідно завантажити документи та разом із заявою надіслати їх на розгляд;
  • У разі, якщо документи оформлені вірно, на електронну адресу прийде підтвердження надання статусу безробітного. Якщо є зауваження, буде надіслане сповіщення про необхідність доопрацювати анкету або ж аргументована відмова.

У заяві потрібно вказати номер соціального рахунку для того, аби отримувати допомогу по безробіттю. Якщо рахунку для соцвиплат немає, його можна оформити упродовж 10 днів та надіслати номер на електронну адресу центру зайнятості.