У Шевченківському районі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

07.05.2020 13:40

9 травня Запоріжжя, як і вся Україна, відзначатиме 75-ту річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 8 травня - День пам`ятіта примирення.

Незважаючи на те, що через карантин у місті не буде масштабних заходів, а ветеранів та усіх запоріжців вітатимуть в онлайн-режимі, в місті готуються до святкування. Комунальники впорядковують меморіали та висаджують навколо них квіти. Приймають привітання ветерани. Їм почали надходити святкові бокси.

Сьогодні, 7 травня, секретар Запорізької міської ради Руслан Пидорич, заступник міського голови Віктор Гординський та голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Федір Маєр вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Вони поклали квіти до меморіалів Шевченківського району - братської могили військовополонених «Летять журавлі» на вулиці Стартовій, меморіалу «Вічна пам'ять, вічна скорбота» на Капустяному кладовищі та до могил військовослужбовців, які віддали свої життя під час проведення антитерористичної операції на сході України,  а також вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Нагадаємо, 9 травня на муніципальному телеканалі Z відбудеться святковий телемарафон, присвячений Дню Перемоги. Початок о 9:00. Його проведуть за ініціативи міського голови Володимира Буряка. До участі запрошують усіх запоріжців.