У Запоріжжі тривають роботи з санітарного покосу трави

21.05.2020 14:30

У межах дії міської програми боротьби з карантинними рослинами працівники КРБП «Зеленбуд» косять траву в усіх районах Запоріжжя. Зокрема сьогодні, 21 травня, комунальники виконували роботи на Вознесенівському узвозі, на вулиці Перемоги та вздовж проспекту Соборного.

5 спеціалістів задіяні у роботі на проспекті. Зелені зони головної вулиці міста вони приводять до ладу за допомогою спецтехніки: трьох мотокіс та двох мінітракторів «Вікінг». Останні допомагають не лише скосити траву, а й зібрати її.

Усі комунальники дотримуються необхідних заходів безпеки: використовують спецодяг, захисні окуляри та маски. Аби убезпечити пішоходів та проїжджаючі проспектом автівки, на місцях робіт виставляються попереджувальні знаки та конуси.

- У роботі ми ставимо перед собою дві мети: привести до ладу зелені зони міста і вчасно скосити траву, яка виділяє алергенний пилок. На проспекті в цьому сезоні ми працюємо вже не вперше, косити починаємо в залежності від інтенсивності проростання. Якщо висота трави перевищує сантиметрів 10, то газон вже втрачає свій естетичний вигляд, отже треба знову проводити роботи з покосу, - розповів працівник КРБП «Зеленбуд» Юрій Шеремет.

Нагадаємо, цього року у Запоріжжі посилять контроль за роботою зі знищення карантинних рослин. Районні адміністрації, комунальні підприємства, профільні департаменти будуть регулярно надавати звіти щодо здійснених заходів з точними адресами, площею та методами здійснених робіт.

Нині по місту вже розпочате механічне видалення амброзії, тривають тендерні процедури з вибору підрядних компаній, що здійснюватимуть її знищення фітоценотичним та хімічним методами. Також оновлюються районні карти розповсюдження карантинних рослин.