Запорізькі дитячі будинки сімейного типу отримують матеріальну допомогу

27.05.2020 17:40

У рамках міської програми «Діти Запоріжжя» з початку 2020 року щомісяця надається адресна допомога дитячим будинкам сімейного типу, які функціонують у Запоріжжі.

Адресну допомогу на кожну дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, яка виховується в дитячих будинках сімейного розрахунку, отримують сім’ї, які функціонують у місті з початку року. Максимальна виплата складає 5 тис. грн з урахуванням виховання 10 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сім'ї. Це часткове відшкодування комунальних послуг.

Дитячі будинки сімейного типу, які створюються впродовж року, в рамках програми отримують одноразову виплату у сумі 50 тис. грн.

Окрім вищевказаних виплат, програмою також передбачено:

  • надання одноразової адресної допомоги новоствореній прийомної сім'ї (від 2-х до 4-х дітей - 20 тис. грн;
  • надання одноразової адресної допомоги на кожну дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, яка виховується в прийомних сім'ях з розрахунку 5 тис. грн на 1 дитину-сироту, позбавлену батьківського піклування;
  • надання одноразової адресної допомоги на кожну нововлаштовану дитину в прийомну сім'ю або дитячий будинок сімейного типу – 5 тис. грн.

У травні цього року адресну допомогу отримали 6 дитячих будинків сімейного типу, які знаходяться в Запоріжжі та виховують дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.