У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

29.05.2020 16:20

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 28 травня до студії завітав заступник міського голови Віктор Гординський. Він відповів на питання запоріжців, адресовані за телефоном прямого ефіру та в соціальній мережі «Фейсбук».

На початку програми Віктор Гординський привітав колектив телеканалу з тим, що Z вкотре став лідером серед регіональних українських каналів України за результатами моніторингу переглядів. Заступник міського голови зазначив, що це яскравий приклад професіоналізму запорізьких телевізійників. Після цього Віктор Гординський розповів про події, які відбулись у Запоріжжі минулого тижня. Він зазначив, що головною та приємною новиною стало погодження титулу будівництва нового пасажирського терміналу аеропорту.

- Завдяки наполегливій та стійкій позиції міської влади вдалося довести це питання до логічного завершення. Це дасть великий поштовх у розвитку Запоріжжя. Наразі залишилось лише отримати підпис Державної архітектурно-будівельної інспекції та дочекатися дозволу на початок авіасполучення, - зазначив Віктор Гординський.

У середу відбулася сесія міської ради, на якій депутати затвердили низку важливих для розвитку Запоріжжя проєктів. Зокрема були затверджені програми стосовно допомоги малому та середньому бізнесу, тому що саме ця категорія найбільше постраждала від введених через епідемію карантинних обмежень. Так, від сплати єдиного податку на 3 місяці будуть звільнені ФОПи першої групи. 

- Були прораховані всі фінансові наслідки цих рішень. Однак, зважаючи те, що дійсно малий бізнес зазнав серйозних збитків, міська влада пішла підприємцям назустріч, - наголосив Віктор Гординський.

Також заступник міського голови розповів про продовження реалізації програми «Безпечне місто». Завдяки їй по місту встановлені більше 230 камер відеоспостереження, побудований сучасний ситуаційний центр. Також підписаний меморандум з правоохоронцями щодо надання їм доступу до відеозаписів. Триває реалізація програми «Безпечна школа», яка передбачає встановлення відеокамер у запорізьких школах. Крім того, більше 30 додаткових камер планують встановити  у сквері Піонерів, де зараз триває реконструкція, та у сквері 30-річчя визволення України у Заводському районі, який теж оновлюють, на прилеглих територіях. Система відеоспостереження на цих локаціях сприятиме збереженню майна від витівок вандалів, та дозволить значно знизити рівень злочинності у місті.

Протягом програми заступник міського голови відповів на запитання запоріжців, які ті надсилали в соціальній мережі «Фейсбук» та ставили під час прямого ефіру. Містяни цікавились новими тарифами на постачання опалення та гарячої води, запуском нових рейсів із запорізького аеропорту до Мюнхена, планами реконструкції мереж тепло- та водопостачання. Стосовно останнього питання Віктор Гординський зауважив, що на останній сесії міської ради були зняті кошти у тому числі з програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства міста. Це був вимушений захід через пандемію коронавірусу.

- Одразу хочу наголосити, що не було припинене фінансування аварійних об’єктів, кошти були зняті за тими заходами, які потребують узгодження з Києвом, зокрема виконання будівельних робіт класу СС2, СС3. Що стосується комунікацій, то концерн «Міські теплові мережі» вже розпочав підготовку до наступного опалювального сезону. Є графік профілактичних ремонтних робіт на котельнях міста. Прошу містян поставитися до цього з розумінням, адже це запорука успішного запуску систем опалення наступної зими, - зазначив Віктор Гординський.

Також запоріжці цікавились вимкненням освітлення у вечірній час, програмою заміни ліфтів в ОСББ тощо. Повністю передачу можна подивитися за посиланням.