Маленькі запоріжці пільгових категорій отримають допомогу до Дня захисту дітей

01.06.2020 12:54

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Вперше його провели в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності. В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається він також щорічно 1 червня.

Задля підтримки та захисту прав дітей у Запоріжжі продовжується реалізація програми «Діти Запоріжжя». Вона спрямована на допомогу  дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинились в складних життєвих обставинах, а також на розвиток та популяризацію сімейних форм виховання.

У червні з нагоди Дня захисту дітей в рамках програми 81 майбутній першокласник з категорії дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах отримають портфелі з канцелярським приладдям. Крім цього, 57 випускникам Запоріжжя буде надана адресна допомога в розмірі 2 тис. грн. Також 15 прийомних сімей, в яких виховуються 33 дитини, отримають одноразову адресну допомогу в розмірі 5 тис. грн на одну дитину-сироту, позбавлену батьківського піклування.

Окрім цього, планується підтримка дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. До Дня знань у серпні 270 дітей отримають канцелярське приладдя в рамках міської програми.