У Запоріжжі порушник правил благоустрою сплатив подвійний штраф

05.06.2020 15:58

Голова правління ОСББ одного з будинків Запоріжжя відмовився сплачувати накладений штраф. Справу передали до відділу виконавчої служби, яка постановила стягнути штраф із заробітної плати.

У грудні 2018 року адміністративною комісією розглянуто протокол про адміністративне правопорушення, складений відносно голови правління ОСББ одного з будинків по вул. Патріотичній, який допустив захаращення прилеглої до будинку території та не вживав заходів з прибирання гілля та побутового сміття.

ОСББ уклало договір із підрядною організацією на спилювання та утилізацію аварійних дерев на прилеглій території до будинку. На час проведення робіт гілля не вивозилось, воно складалось до закінчення робіт на території двору, а самі роботи тривали більше місяця. Після проведення повного обсягу робіт підрядник був зобов’язаний вивезти гілля, але роботи до кінця не закінчив з невідомих причин. Зібране гілля призвело до того, що мешканці будинків почали зносити побутове сміття на цю купу, що спричинило ще більше захаращення території двору.

На думку голови ОСББ, зібране в купи гілля не заважає проїзду спецтехніки або швидкій допомозі, тому може залишатись у дворі доти, доки підрядник не організує його вивезення, а побутове сміття повинен прибирати ТОВ «Вельтум», районна адміністрація, самі мешканці - всі хто завгодно, лише не він.

Через те, що голова правління не визнавав та не розумів своєї провини, на нього наклали адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн. Оскарження порушником рішення адміністративної комісії результатів не принесло. Скаргу залишено без задоволення, а постанову - без змін.

Оскільки порушник всіляко ухилявся від сплати штрафу, то у вересні 2019 року відділом виконавчої служби все ж було винесено постанову на стягнення з заробітної плати. Порушник неодноразово змінював місце роботи, щоб уникнути відповідальності. Але завдяки наполегливій, принциповій позиції комісії, виконавчий лист кожного разу направлявся на нове місце роботи порушника.

Тому, навіть незважаючи на поведінку порушника, у травні 2020 року Вознесенівським відділом державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) суму штрафу стягнуто у подвійному розмірі – 3400 грн., в тому числі виконавчий збір та витрати виконавчого провадження.