У Запоріжжі вшанували багатодітних мам

11.06.2020 17:59

Цього року чотири запоріжанки, які виховують п’ять і більше дітей, отримали почесне звання «Мати-героїня». Сьогодні їм урочисто вручили посвідчення та нагрудні значки. Також привітали зразкових жінок - багатодітних матерів Запоріжжя. Вони отримали цінні подарунки та Почесні грамоти від міськвиконкому.

У Запоріжжі є гарна традиція - до Дня матері вітати багатодітних матерів, а також вручати почесні відзнаки жінкам, які виховують п’ятьох та більше дітей і отримали статус «Матері-героїні». Цього року через карантин масштабних святкувань не проводили, проте матусі не залишились без уваги та подарунків з боку міської влади.

- Наша громада, наша країна мають шанувати жінок, які виховують п’ятьох, сімох, дев’ятьох дітей, оскільки це нелегка та надважлива праця, яку вони виконують з любов’ю щодня. Сьогодні ми вручили нагрудні відзнаки запоріжанкам, які отримали звання «Мати-героїня». Це звання підкріплюється й грошовими виплатами, й різноманітними пільгами. Але я впевнений, що не заради матеріальних благ ці жінки народжують та беруть в родину дітей. Адже велика родина - це велике щастя, надійний тил, де можна знайти прихисток від усіх життєвих проблем, - підкреслив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Загалом привітали від міської влади 15 багатодітних мам. Чотири з них - Наталія Афанасьєва, мати шістьох дітей, Світлана Близнюк, мати шістьох дітей, Елона Овчаренко, мати вісьмох дітей та Оксана Прокопчук, мати п’ятьох дітей - цього року отримали почесне звання «Мати-героїня».