Запорізьким перевізникам нагадали про необхідність дотримання протиепідемічних заходів та правил перевезення пільговиків

25.06.2020 16:45

У Запоріжжі відбулась нарада з перевізниками, які обслуговують міські маршрути. Обговорювались питання дотримання водіями та пасажирами заходів санітарної безпеки, відновлення безкоштовного проїзду пільгових категорій містян та виконання договірних зобов’язань.

У Запоріжжі послаблено карантин. Проте продовжують діяти певні обмеження. Зокрема обов’язковим залишається носіння масок у громадському транспорті. Як зазначила начальниця управління патрульної поліції в Запорізькій області Світлана Михайловська, послаблення карантину не означає, що всі повернулися до звичайного життя. Очільниця патрульної поліції наголосила, що згідно з постановою Кабінету міністрів № 392 карантин продовжено до 31 липня. Також продовжують діяти заборона на перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, автомобільні пасажирські та непасажирські перевезення у кількості більше, ніж є місць для сидіння. Обов’язковими залишаються передрейсовий огляд водіїв, наявність прозорої перегородки між водієм та пасажирами, дезінфекція транспорту, наявність у салоні інформації щодо профілактики коронавірусу.

- Надходить багато звернень від громадян щодо режиму використання засобів індивідуального захисту в громадському транспорті та перевезення пасажирів у кількості більше, ніж є місць для сидіння. Ніхто не ставить ціль написати якомога більше протоколів за порушення. 17 тисяч гривень штрафу для водія маршрутки - це дуже велика сума. Акцент на складанні адмінматеріалів ми не робимо. Мета наших рейдів - профілактична, нагадати, що карантин продовжується і не можна розслаблятися, - наголосила Світлана Михайловська.

Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк зазначив, що на кожній нараді з перевізниками ці питання постійно підіймаються та контролюються. Також Олександр Власюк повідомив, що на вчорашній сесії було прийняте рішення відновити з 25 червня безоплатний проїзд містян пільгових категорій.

- Ті запоріжці, які мають право на пільговий проїзд відповідно до тих чи інших законів, користуються цим правом цілодобово. Зокрема це ветерани війни, чорнобильці, діти з багатодітних сімей, люди з інвалідністю тощо. Для пільговиків за віком діє обмеження в часі - ці категорії зможуть безкоштовно їздити з 10:00 до 16:00, - розповів Олександр Власюк.

Такі обмеження ввели для того, щоб розвантажити громадський транспорт в години пік. Начальник управління транспорту закликав власників автопідприємств провести з цього приводу роз’яснювальну роботу серед водіїв.