У Запоріжжі продовжують перевіряти підприємців на дотримання карантину

26.06.2020 12:25

В обласному центрі посилили контроль за дотриманням карантинних вимог. Фахівці Держпродспоживслужби інспектують міські ринки, магазини, кав’ярні. Під час рейдів особливу увагу звертають на наявність у приміщеннях антисептиків та перевіряють, як працівники й відвідувачі дотримуються маскового режиму та соціальної дистанції, чи проводиться температурний скринінг. Також переглядають журнали, в яких записують інформацію про проведення вологого прибирання.

На власників закладів, де виявлять порушення, складають протоколи про адміністративні порушення та накладають штрафи. Сума стягнень складає від двох тисяч неоподаткованих мінімумів для громадян, до десяти — для посадових осіб.

- Держпродспоживслужба в Запорізькій області розпочала посилено контролювати громадські заклади щодо виконання постанов головного державного санітарного лікаря. Це заклади продовольчої  та непродовольчої торгівлі, громадського харчування, готелі, салони краси, ринки. Документи реагування складає Національна поліція. Додатково наша служба інформує органи місцевої влади про виявлені порушення, - розповіла головна спеціалістка відділу міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Юлія Дудко.

Окрім ринків, магазинів, перукарень, готелів на дотримання санітарних норм під час пандемії перевіряють також і запорізькі школи, зокрема ті, що стали пунктами тестування під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Відвідали інспектори й навчально-виховний комплекс №63, який розташований у Шевченківському районі. Випускників на вході, окрім педагогів, зустрічатимуть і медсестри. Школярам вимірюватимуть температуру безконтактними термометрами. Якщо температура перевищує 37,2 градуси, то учня до складання ЗНО не допустять. Такі діти зможуть пройти тестування під час додаткової сесії. В школі фахівці Держпродспоживслужби перевірили і розташування парт. Дистанція між ними повинна бути 1,5 метри, в аудиторії можуть бути не більше 15 місць.

Як зазначив в.о. начальника міського правління ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Сергій Приходько, обов’язково має бути інформування учасників ЗНО, розроблені маршрути руху учасників, дотримання дистанції між ними, використання антисептиків.

Рейди провели в усіх запорізьких пунктах тестування. Абітурієнтів закликають дотримуватися всіх протиепідемічних заходів під час проходження ЗНО.