Інспектори міської служби з паркування відстоюють справедливість штрафів у суді

28.07.2020 15:53

Вже другий автовласник не погодився з постановою співробітників служби з паркування та звернувся до суду.

Так, 16 березня інспектори з паркування притягли до відповідальності та наклали стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень на власника автомобіля «ACURA». Постанову винесли за те, що автівка стояла на вулиці Зелінського з порушенням вимог Правил дорожнього руху, а саме ближче ніж 10 метрів від пішохідного переходу.

Власник з рішенням інспектора не погодився та звернувся з позовом до Комунарського районного суду м. Запоріжжя. В позові він вказав, що інспектор не надав докази, що саме власник був за кермом, крім того, взагалі не встановлено особу, яка перебувала за кермом та фактично вчинила правопорушення. За таких обставин позивач просив визнати незаконною та скасувати постанову інспектора з паркування.

Суд розглянув позов та надані департаментом правового забезпечення Запорізької міської ради заперечення. За результатами розгляду в задоволені позовних вимог було відмовлено через їх безпідставність. Також на позивача додатково було покладено судові витрати. 27 липня порушник сплатив штраф у повному обсязі. Окрім цього, йому доведеться сплатити ще 420 гривень судового збору.