На проспекті Металургів відновлюють газони

29.07.2020 10:48

Сьогодні зранку робітники запорізького КРБП «Зеленбуд» працюють над відновленням газону на тій ділянці проспекту Металургів, де раніше були встановлені незаконні тимчасові споруди.

Минулого тижня на проспекті Металургів та поряд з ним було демонтовано 15 незаконних торговельних об'єктів відповідно до рішень, ухвалених виконавчим комітетом Запорізької міської ради. Торговці городиною і всіляким крамом розташовували свої палатки просто на газонах, залишаючи після себе купи сміття.

Як повідомила майстер Дніпровської виробничої дільниці КРБП «Зеленбуд» Тетяна Левачова, зараз на відновленні зеленої зони на проспекті Металургів, де раніше йшла жвава торгівля з землі, працюють 7 зеленбудівців. Сьогодні вони мають розкопати та підготувати під посів трави 129 квадратних метрів газону.

- Нелегальні торговці втоптали тут землю до міцності асфальту. Розкопати її – нелегка праця. Додатково ми завезли сюди ґрунт. Сьогодні ця ділянка буде підготовлена, засіяна травою і полита, - додала Тетяна Левачова.

Користуючись нагодою, робітниця КРБП «Зеленбуд» Марина Єгупова звернулася до запоріжців з проханням поважати працю зеленбудівців і не витоптувати відновлений газон, на якому за два тижні зійде трава. Адже містяни бачать, які зараз перетворення відбуваються на проспекті Металургів у рамках комплексного благоустрою.

Нагадаємо, у Запоріжжі на проспекті Металургів, на ділянці від шляхопроводу до перехрестя з вулицею Незалежної України, зараз триває капітальний ремонт пішохідної алеї, який мають завершити наприкінці серпня. Вчора, 28 липня, міський голова Володимир Буряк перевірив, як просуваються роботи.