У Запоріжжі триває боротьба зі стихійними ринками

14.08.2020 12:47

Фахівці районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району спільно з представниками поліції провели рейд із ліквідації стихійної торгівлі.

Перевіряли вулицю Рекордну поблизу автостанції №2. Тут постійно з’являється стихійний ринок. І це при тому, що офіційний «Критий ринок» знаходиться всього в декількох метрах. На вулиці Рекордній торгівці розгортають свій товар прямо на тротуарі та зеленій зоні, чим заважають пасажирам автостанції та містянам, а також порушують Правила благоустрою міста Запоріжжя.

Учасники рейду провели з торгуючими роз’яснювальну роботу.

- Сьогодні ми провели традиційний щотижневий рейд вулицями району. Перевірили вулицю Рекордну, тут є порушення Правил благоустрою, зафіксована стихійна торгівля. Ми зробили попередження всім запоріжцям, які тут торгують. Люди з розумінням поставились до ситуації та згортають торгівлю, - розповів заступник голови Вознесенівської райадміністрації Максим Крайній.

За словами Максима Крайнього, такі рейди дають результат – торгуючих стає менше, проте подібні випадки все ще мають місце бути. Люди аргументують свої вчинки тим, що в них немає коштів, а таким чином вони заробляють собі на життя. Таким торгівцям пропонують звернутись на офіційні ринки та реалізовувати свій товар в законний спосіб.

Запоріжцям нагадують, що купівля продуктів та споживчих товарів у місцях стихійної торгівлі може нашкодити здоров’ю, адже лабораторні дослідження якості, які гарантують безпечність придбаної продукції, проводяться виключно на офіційних торгових майданчиках та комунальних ринках міста.