У Запоріжжі діти вимушених переселенців отримали подарунки до нового навчального року

20.08.2020 18:00

До 1 вересня діти з родин вимушених переселенців, які мають статус дітей, що постраждали внаслідок воєнних дій, отримали портфелі та канцелярське приладдя.

З пропозицією надати допомогу родинам, які приїхали до Запоріжжя зі сходу України, виступили члени Консультаційної ради внутрішньо переміщених осіб, яку створили за розпорядженням міського голови. Вони звернулись до міського голови Володимира Буряка з проханням допомогти в цьому та отримали підтримку такої ініціативи.

- Ми виступили з ідеєю допомогти сім’ям переселенців підготувати дітей до школи. З цією пропозицією звернулись до міського голови Володимира Буряка, який підтримав нашу ініціативу - розповіла член Консультаційної ради Олена Макайя.

Портфелі дітям приготували в рамках міської програми "Діти Запоріжжя". Нагадаємо, вона спрямована на підтримку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, а також позбавлених батьківського піклування. Одним із заходів програми є забезпечення першокласників необхідною канцелярією та портфелями за кошти міського бюджету. 

- Є родини переселенців, які перебувають у нас на обліку як такі, що опинились в складних життєвих обставинах, проте допомога потрібна й іншим сім’ям. Міський голова підтримав ідею привітати школярів з 1 вересня, і надав доручення забезпечити дітей, - розповіла начальниця служби у справах дітей Наталя Сиворакша.

До збору подарунків долучилися громадська організація «Міський центр допомоги» та небайдужі містяни. Загалом подарунки отримали 57 дітей. Це учні 1-4 класів.

- Зараз дуже важлива будь-яка допомога, тому що ми бачимо, скільки потрібно коштів, щоб зібрати дитину до школи, щоб вона не почувалася обділеною. Ми підбирали канцелярію та рюкзаки таким чином, щоб дітям було цікаво – обирали кольорову гаму, дізнавались, яка канцелярія необхідна школярам початкових класів, крім того, цікавились думкою батьків, - розповів директор ГО «Міський центр допомоги» Дмитро Матюхін.

Як розповіла Наталя Сиворакша, планується винести на розгляд депутатів міської ради питання включення цієї категорії дітей до міської програми «Діти Запоріжжя» на наступний рік, щоб надалі співпрацювати та залучати малечу до участі в міських заходах.