Запорізькі пільговики в вихідні та святкові дні зможуть без обмежень користуватися громадським транспортом

26.08.2020 19:10

Запорізькі депутати проголосували за внесення змін у рішення щодо організації проїзду пільговиків у міському пасажирському транспорті до закінчення карантину. Відтепер представники всіх пільгових категорій зможуть безкоштовно користуватися транспортом у вихідні та святкові дні без обмежень у часі.

Нагадаємо, в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби в місті та підвищеним ризиком інфікування для осіб похилого віку, з 23 березня в Запоріжжі було тимчасово припинене безкоштовне перевезення пасажирів-пільговиків.

В умовах коронакризи соціально незахищені верстви населення опинилися у складному фінансовому становищі, тож згодом постало питання відновлення пільгового проїзду, але з недопущенням при цьому скупчення людей у транспорті та на зупинках зранку та ввечері, коли запоріжці їдуть на роботу та повертаються додому.

У зв’язку з затвердженим Кабінетом Міністрів України обмеженням щодо перевезення пасажирів лише за кількістю сидячих місць та епідеміологічною ситуацією в місті в червні пільговий проїзд був відновлений частково. Право безкоштовного перевезення протягом усього дня отримали чорнобильці, ветерани війни, військовослужбовці, люди з інвалідністю і т.д. Безкоштовний проїзд для інших пільговиків, зокрема пенсіонерів за віком, був введений з обмеженням у часі - з 10:00 до 16:00.

Сьогодні на черговій сесії міської ради депутати проголосували за внесення змін у документ, що регламентує перевезення пільговиків під час карантину. Відтепер усі пільгові категорії зможуть безкоштовно користуватися транспортом у вихідні та святкові дні без обмежень у часі.