У Запоріжжі визначатимуть кращого опікуна року

27.08.2020 16:44

Конкурс на визначення кращого опікуна в Запоріжжі проводиться вже п’ятий рік поспіль. Минулого року на участь у ньому подали заявки 40 родин. Мета проєкту – підтримати опікунські та прийомні родини, розкрити батьківський та педагогічний потенціал, показати таланти сімей та налагодити емоційний зв’язок між батьками та дітьми.

На презентації в малій залі міськради представники конкурсної комісії розповіли про особливості проведення цьогорічних змагань. Традиційно конкурс проводитиметься за наступними номінаціями: «Родина талантів» (виконання музичних і танцювальних номерів тощо), «Креативна родина» (демонстрація відеоролика на тему «Щаслива родина очима дитини» тривалістю до 3 хвилин) та «Спортивна сім’я» (участь у спортивній естафеті). Окремо визначатимуть володаря Гран-прі - шляхом голосування на сторінці служби у справах дітей на Фейсбуці.

Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров розповів, що цей конкурс – дуже важлива подія, тому що окрім соціальних заходів та фінансової підтримки, опікунським сім’ям необхідна моральна підтримка.

- Я хочу подякувати всім родинам, які вже брали участь в конкурсі, опікунам та дітям, адже все, що ми робимо, ми робимо заради них. Завдяки таким проєктам родини можуть розкрити свої спортивні, творчі здібності та це додає нових барв у життя. Окрім моральної підтримки та розваг, сім’ї отримають приємні призи, які полегшать Їх побут, – заначив Анатолій Пустоваров.

Представники конкурсної комісії також ознайомили присутніх із усіма етапами конкурсу:

До 14 вересня учасники подають заявку на участь до служби у справах дітей з відеовізиткою (1хв.) та короткою інформацією про свою родину;

З 22 по 25 вересня відбуватиметься перегляд робіт учасників номінацій «Родина талантів» та «Креативна родина», а також проходитиме спортивна естафета серед учасників номінації «Спортивна сім’я»;

З 15 по 24 вересня проходитиме голосування за титул Гран-прі.

Гала-концерт і нагородження проведуть до Дня усиновлення – 29 вересня в міському Палаці дитячої та юнацької творчості. За традицією переможці та лауреати конкурсу отримають цінні подарунки – побутову техніку. Також цього року підготували окремі призи й для дітей – мобільні телефони, планшети, фітнес-трекери.