Запоріжці, які отримують державні соціальні виплати, зможуть заповнювати документи дистанційно

31.08.2020 16:40

Запровадження карантинних обмежень зробило нагальним пошук шляхів зміни формату прийому громадян в управліннях соціального захисту населення - з особистого відвідування на дистанційний метод.

Після кількох місяців автоматичного подовження державних виплат Урядом прийнято рішення про необхідність надання заявниками нового пакету документів. Також, напередодні опалювального сезону чимало запоріжців бажають скористатися правом отримання допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг через оформлення субсидії. Важливою підтримкою для самотніх громадян поважного віку залишається виплата з місцевого бюджету в рамках міської програми, що також передбачає звернення особи.

Для забезпечення швидкого та зручного оформлення будь-якого виду державної виплати та компенсації органи соціального захисту міста впровадили послугу з заповнення бланків через консультацію під час телефонної розмови.

З новим напрямком дистанційного обслуговування громадян ознайомився заступник міський голова Анатолій Пустоваров, відвідавши управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Олександрівському району.

Можливість заповнення документів через телефонне опитування зменшило процес оформлення допомоги втричі та становить під час первинного звернення близько 5 хвилин. Для повторного надання заяви спеціалісти використовують можливості програмного комплексу «Електронна заява та декларація» та скорочують час витрачений заявником до 2,3-х хвилин. Під час єдиного відвідування управління громадянин проходить ідентифікацію та підтверджує данні шляхом підпису, повідомлення про прийняте рішення надсилається листом або через Вайбер.

Для чіткого орієнтування мешканців міста в етапах призначення допомоги кожний спеціаліст має окремий мобільний номер телефону.

З моменту запровадження нового напрямку організації роботи дистанційного обслуговування громадян понад 150 осіб скористалися перевагами послуги.

З початку карантину все більшої популярності набувають електронні сервіси, що забезпечують отримання індивідуальної та ґрунтовної консультації з будь-яких питань соціального захисту.

Управління вдосконалено власний сайт шляхом доповнення розділів за найактуальнішими питаннями, які містять бланки усіх необхідних заяв для забезпечення будь – яким видом соціальної допомоги з можливістю завантаження та друку, необхідний перелік документів та контакти спеціалістів

Зручний виклад інформації на одному сайті зменшує час заявників на пошук відповідей у соціальних мережах, збільшує рівень обізнаності населення щодо всіх можливих соціальних гарантій.

Управління соцзахисту міста продовжують вивчати потреби запоріжців у сфері надання соціального захисту в умовах карантину та поступово забезпечують можливість отримання послуг дистанційно.