У МФК «Металург» розповіли про плани на сезон та представили новачків

03.09.2020 13:45

Напередодні нового сезону на стадіоні «Славутич Арена» відбулася прес-конференція, під час якої в команді підбили підсумки роботи, розповіли про плани на майбутній сезон, а також представили нових гравців.

На початку пресконференції заступник міського голови Анатолій Пустоваров зазначив, що після сезону, який завершився, необхідно зробити правильні висновки й рухатися далі - прагнути кращого рівня і бути сильнішими.

- В цьому сезоні футбол буде цікавим, і ми будемо битися в кожному матчі. Завдання, які стоять перед командою на цей сезон, та які ми обговорили з тренерським складом – це звичайно йти на підвищення в класі, повернутися в Першу лігу та закріпитися в ній. Були зроблені висновки, в клубі є покращення, які в підсумку повинні вилитися в гарну гру, спортивну злість, - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Склад команди зазнав суттєвих змін. Новим головним тренером став Володимир Микитин. Це досвідчений фахівець, колишній наставник дублюючого складу ФК «Зоря Луганськ». Володимир Микитин повідомив, що вибудовується такий стиль гри, який подобається вболівальникам, і при цьому самі футболісти відчуватимуть від цього задоволення.

- Мені приємно стати частиною «Металурга». В той же час я розумію, що це велика відповідальність – перед вболівальниками, клубом, містом. Складнощі нас зовсім не лякають. Для мене важлива сама гра. Ми з хлопцями працюємо лише тиждень, однак вони вже розуміють вимоги. Головне, байдужих в команді немає, - зазначив Володимир Микитин.

Змінився й помічник тренера. Ним став Сергій Руденко. Також були представлені новачки команди. Так, за МФК «Металург» виступатиме Володимир Польовий. Вихованець запорізької школи футболу та гравець «Металург-Запоріжжя» минулого сезону виступав за СК «Дніпро-1». Цього року футболість знову захищатиме честь запорізької команди. Крім цього серед нових гравців - ще один вихованець міської футбольної школи Максим Воробєй, молодий форвард Владислав Борисенко. Також клуб підписав повноцінний контракт з півзахисником луганської «Зорі» Ігорем Загоруйком, який минулого сезону грав за «Металург» на правах оренди.

Крім того, команда МФК «Металург» U-19, яка тепер називатиметься «Металург-2», виступатиме в Чемпіонаті України з футболу серед аматорів. Це дозволить відкривати нових «зірок», давати молодим футболистам ігрову практику на серйозному рівні.

Цього року МФК «Металлург» стартує в Другій лізі. Перший матч сезону команда зіграє 5 вересня з ФК «Нікополь», а вже 9 вересня футболісти прийматимуть на «Славутич-Арені» команду «Авангард», з яким зіграють матч попереднього етапу Кубка України.