У Запоріжжі провели зустріч туристичного активу міста

04.09.2020 17:20

Сьогодні, 4 вересня, у приміщенні запорізького Туристичного інформаційного центру відбулася нарада-зустріч з туристичним активом міста.

Учасники заходу зібрались для того, щоб обговорити нагальні питання розвитку туристичної галузі Запоріжжя. Зокрема питання авторського права та інтелектуальної власності у сфері надання туристичних послуг, проведення музичного фестивалю Khortytsia Freedom, святкування Дня міста та Дня туризму, вплив COVID19 на туристичну сферу тощо.

Як розповіла заступниця начальника - начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова, подібні зустрічі з туристичним активом проходять постійно.

- Ми проводимо зустрічі з гідами, рестораторами, готельєрами і обговорюємо проблемні питання. Звісно, під час карантину таких зустрічей було небагато, але обговорення відбувалось. І оскільки ми оголосили про проведення музичного фестивалю Khortytsia Freedom, вирішили обговорити ці питання, - зазначила Катерина Сімонова.

Однією з тем, яким була присвячена сьогоднішня зустріч, стало питання авторського права у сфері надання туристичних послуг. Тема виникла, оскільки немає розуміння та механізмів, як оформити авторське право, наприклад, на екскурсію, чи можливо це взагалі та для чого це потрібно.

Також гіди обговорювали вплив пандемії коронавірусу на туристичну галузь міста. Запорізький гід Роман Акбаш зазначив, що туристів та гостей міста стало помітно менше, однак зросла зацікавленість з боку місцевих жителів.

- Я вважаю, що цьому явищу є оптимальна причина. Люди частіше їдуть до моря. Запоріжжя в цьому плані трохи програє – в нас багато чого цікавого. Море теж є , але це вже не Запоріжжя. Однак, я помічаю, що потроху стає більше туристів, були випадки, коли звертались групи з інших міст. Це свідчить про те, що ситуація налагоджується. Будемо сподіватись, що так буде й надалі, - розповів Роман Акбаш.

Крім цього учасники зустрічі цікавились проведенням цьогорічного фестивалю Khortytsia Freedom та інших запланованих на осінь заходів. Нагадаємо, цьогоріч Khortytsia Freedom відбудеться в Запоріжжі 19 - 20 вересня. Проведення фестивалю стало можливим тому, що Запоріжжя знаходиться в зеленій зоні за рівнем захворюваності на коронавірус. Фестиваль відбуватиметься з дотриманням усіх протиепідемічних вимог – організатори забезпечуватимуть на заході температурний скриннінг та наявність у вільному доступі антисептиків, перевірятиметься наявність масок. При цьому гостей фестивалю закликають також відповідально поставитися до діючих обмежень та дотримуватись усіх карантинних вимог.