У Запоріжжі відбувся фестиваль «Здорова родина»

28.09.2020 16:06

У міському Палаці дитячої та юнацької творчості пройшов захід для сімей, вагітних жінок та батьків з дітками. Це перший у Запоріжжі фестиваль такого формату.

Упродовж всього фестивалю учасники слухали лекції, відвідували майстер-класи, а також вигравали призи.

Захід організували з метою розповісти запоріжцям якомога більше про важливість збереження власного та дитячого здоров’я. Під час проведення фестивалю працювали декілька локацій. На одній з них запорізькі батьки мали змогу поспілкуватися з висококваліфікованими медичними працівниками - гінекологами, психологами, андрологами, акушерами. Спеціалісти виступили зі сцени з промовами та провели різноманітні майстер-класи. Зокрема щодо годування груддю, занять йогою, підтримання емоційного стану молодих мам та здорових стосунків між батьками.

На іншій локації організували дозвілля для малечі. Разом із аніматорами найменші учасники фестивалю малювали та грали в різноманітні ігри, поки їхні батьки спілкувалися з провідними фахівцями медичної галузі.

- Значну підтримку в організації нам надав міський голова Володимир Буряк. Здорова сім’я – це здорове покоління. На цьому заході виступили всі спеціалісти, які можуть надати допомогу сім’ї, - розповіла акушерка-гінекологиня департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради, кандидатка медичних наук Анна Головко.

Окрім корисних лекцій, всі учасники фестивалю мали можливість на умовах повної анонімності безкоштовно провести експрес-тестування на ВІЛ та гепатит С. Результат можна було отримати вже за 15 хвилин.

- Вірус згубно впливає на здоров’я, він швидко поглинає клітини імунної системи, людина втрачає захист та може загинути. Тому проходьте обстеження, робіть тести на ВІЛ. Навіть якщо у вас буде позитивний результат, не засмучуйтесь – приходьте до спеціаліста й отримуйте курс лікування, - наголосила співробітниця благодійного фонду «Сподівання» Олена Макайя.

Крім того, на фестивалі проводились вікторини з розіграшами корисних речей для дорослих та дітей. Захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог: були організовані місця для обробки рук антисептиками, відвідувачам вимірювали температуру. Також організатори слідкували, аби всі дотримувались маскового режиму, а на локаціях забезпечувалась необхідна соціальна дистанція.