У Запоріжжі продовжують оновлювати мистецькі школи

05.10.2020 16:16

За останні кілька років у Запоріжжі вдалося значно покращити умови навчання дітей у школах естетичного виховання. Зусилля спрямовуються не тільки на збереження мережі цих закладів, а й їх активний розвиток. Так, у школі мистецтв № 4, що в Шевченківському районі, цьогоріч були капітально відремонтовані театральний і два хореографічні класи. Якість виконаних робіт сьогодні, 5 жовтня, перевірили представники департаменту культури і туризму Запорізької міської ради.

Так, цього літа в школі мистецтв № 4 відбулися масштабні оновлення - капітально відремонтовано клас, де проходять заняття учнів театрального відділення та ще два – хореографічного. Таким чином у всіх трьох навчальних приміщеннях приведені до ладу стіни й стеля, замінені двері, електромережа й встановлені енергозберігаючі світильники, що дозволяють майже вполовину скоротити споживання електроенергії. Родзинка інтер’єру кімнат для танцюристів – дощата підлога, вкрита воском.

- Ми оновили два танцювальних класи, зробили їх сучасними та професійними. Попередньо проконсультувалися з фахівцями Запорізької обласної філармонії та можу сказати, що маємо на сьогодні найкращі танцювальні класи в місті, нарівні з тими, що в концертному залі, - зазначив директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

Тепер кімнати просторі, добре освітлені, облаштовані дзеркалами та тренувальними станками для кращого відпрацювання рухів. Як розповів директор школи мистецтв № 4 Володимир Корховий, саме дощата підлога вважається класикою облаштування танцювальних класів, адже відповідає низці функціональних і експлуатаційних вимог. Це зокрема міцність, рівномірний розподіл навантаження по всій поверхні, а також збереження еластичності й охайного вигляду покриття.

Загалом у школі мистецтв № 4 навчаються 425 учнів та функціонують 5 відділень: крім вже згаданих хореографічного й театрального, також музичне, хорове та образотворче.

Цього року оновлені й школи мистецтв № 1 і № 2, музична школа № 8. Тут відремонтували вбиральні та встановили нове освітлення.

Крім того, третій рік поспіль з міського бюджету спрямовуються кошти на придбання музичних інструментів. Тільки цьогоріч на це були виділені більш ніж 2 млн гривень.

Нагадаємо, в вересні після проведеного капітального ремонту запрацювала музична школа №5, що в Бородінському мікрорайоні. В планах на наступний рік – облаштувати територію поблизу закладу, а саме - літній майданчик зі сценою, а також локацію для проведення художніх пленерів.