У Запоріжжі надають допомогу сім’ям вимушених переселенців

08.10.2020 18:20

У Запоріжжі 9 місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб. Там живуть майже 500 людей, які були змушені покинути свої домівки через військові дії на сході України. Свого часу місто подбало про те, аби забезпечити переселенців гідними житловими умовами. Частина нежитлових приміщень, які перебувають в комунальній власності, були переобладнані під своєрідні гуртожитки, де мешкають родини. Зараз постало питання заміни побутової техніки в місцях компактного проживання. Адже наявна техніка за роки тривалого використання вийшла з ладу.

З цим питанням Консультаційна рада з питань внутрішньо переміщених осіб звернулась до міського голови Володимира Буряка.

- Консультаційна рада при міському голові працює з початку червня. Перше, з чим ми стикнулись, це те, що в місцях компактного помешкання переселенців, на жаль, побутова техніка вийшла з ладу та потребувала термінової заміни. З цим питанням ми звернулись до міського голови і знайшли підтримку. Тепер у родин є нові електроплити, холодильники, пральні машини, і всі зможуть в комфортних умовах приготувати їжу, випрати одяг, а не сваритися через побутові негаразди, - зазначила Олена Макайя.

Сьогодні новенькі електроплити, холодильники та пральні машини доправили до гуртожитків, які розташовані на проспекті Соборному, 81 та на вул. Патріотичній, 64. Працівники комунального підприємства «Наше місто» встановили та під'єднали обладнання.

- Наше підприємство обслуговує місця, де проживають родини вимушених переселенців. Ми забезпечуємо їх комунальними послугами. Переселенці живуть в нашому місті 7-й рік, і техніка почала ламатися. Дається взнаки колективне тривале використання. Тому з міського бюджету були виділені кошти на придбання нової техніки для тих місць компактного помешкання, де заміна була найбільш необхідна, - розповів генеральний директор комунального підприємства «Наше місто» Андрій Леонтьєв.

Загалом набори техніки будуть відправлені до 6 місць компактного поселення. Всього для потреб внутрішньо переміщених осіб були придбані 18 одиниць побутового приладдя.