На «Переправі» вшанували пам'ять визволителів Запоріжжя

13.10.2020 16:15

З нагоди 77-ї річниці визволення Запоріжжя від нацистських загарбників у Комунарському районі проведено урочисте покладання квітів до архітектурно-меморіального комплексу «Переправа».

Архітектурно-меморіальний комплекс «Переправа» розташований на місці, де восени 1943 року почалася переправа радянських військ на правий берег Дніпра, що стало одним із важливих етапів звільнення Запоріжжя від окупантів.

Віддати шану визволителям та їх подвигу прийшли голова Комунарської районної адміністрації Олександр Кузьмін, його заступники, представники районної ради ветеранів.

Олександр Кузьмін зазначив, що 77 років, які віддаляють сьогодення від Дня визволення Запоріжжя від нацистських загарбників, запоріжці зберігають пам'ять про воїнів-визволителів та вдячні за подвиг солдатів Другої світової війни.

- Вклоняємося пам'яті тих, хто визволяв наше місто, і висловлюємо подяку ветеранам, учасникам тих подій, - сказав голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району.

Пам'ять полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання. Також учасники заходу поклали квіти до меморіального комплексу «Переправа».