За програмою «Доступні ліки» у Запоріжжі вже виписано майже 65 тисяч рецептів

04.07.2017 10:51

В обласному центрі триває реалізація урядової програми «Доступні ліки», яка надає можливість кожному українцю отримати без оплати або з незначною доплатою препарати для населення із захворюваннями серцево-судинної системи, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Програма стартувала 1 квітня 2017 року. Реєстр пацієнтів, які можуть отримати безкоштовні ліки, є в кожному центрі первинної медико-санітарної допомоги обласного центру. Також взяти участь в програмі може будь-який житель Запоріжжя за призначенням сімейного лікаря. Щоб отримати ліки, які включені в програму, необхідно звернутися до сімейного лікаря за місцем проживання і взяти правильно виписаний рецепт з характерною червоною печаткою, де вказано діючу речовину, а не комерційну назву препарату. Термін дії рецепта - 30 днів. Без оплати або з відшкодуванням вартості надаються ліки виключно за цими спеціальними рецептами. Для отримання лікарських препаратів для дітей, які мають захворювання серцево-судинної системи, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, батьки можуть звернутися до дільничного педіатра.

Отримати ліки можливо в аптеках, які підписали договір з місцевими органами влади і стали учасниками програми. До них відносяться аптеки КП «Примула»; КП «аптечний об'єднання« Фармація »; ТОВ «Аптеки Доктор Мом»; ПРАТ «Аптеки Запоріжжя»; ТОВ «Аптека №226»; ТОВ «Фармація Запоріжжя»; ТОВ «Фарма Віта»; ФП «Аптека №216» і ін.

Повний перелік аптек і аптечних установ, а також препарати і вартість доплати на них можна подивитися в розділі «Державна програма« Доступні ліки» в Запоріжжі».

Як розповіла директор департаменту охорони здоров’я міської ради Вікторія Ушакова, на сьогоднішній день у місті Запоріжжя укладені договори з 14 аптечними установами (19 аптек і 16 аптечних пунктів), відпущено майже 65 тисяч рецептів на суму понад 2,9 млн гривень.