У Запоріжжі з’явився ще один дитячий будинок сімейного типу

29.10.2020 15:00

Прийомна родина Ляшенків вирішила подарувати родинне тепло та затишок ще трьом дітям, позбавленим батьківського піклування, та створити дитячий будинок сімейного типу. Це рішення було підтримане на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Прийомна родина Ляшенків існує вже понад два роки. Олексій та Тетяна мають власного сина, а також виховують двох прийомних дівчат та хлопця. Родина живе у приватному будинку, де є всі необхідні умови – окремі кімнати для хлопців та дівчат, меблі для ігор та навчання тощо. Порадившися з меншими членами родини, Олексій та Тетяна Ляшенко вирішили подарувати тепло та родинний затишок ще трьом дітям, позбавленим батьківського піклування. Таким чином Ляшенки виховуватимуть трьох хлопців та чотирьох дівчат. Зважаючи на те, що шестеро дітей позбавлені батьківського піклування, прийомна сім’я набуває статусу дитячого будинку сімейного типу.

Завдяки міський програмі «Діти Запоріжжя» новостворений дитячий будинок сімейного типу отримає на вирішення соціально-побутових питань 50 тис. грн. Крім того, щомісяця батьки-вихователі отримуватимуть по 500 грн на кожну дитину.

Нагадаємо, в місті Запоріжжі функціонують 7 дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 14 прийомних сімей з 33 дітьми.