Торговельні об’єкти Вознесенівського району перевірили на дотримання карантинних вимог

09.11.2020 16:50

У Запоріжжі мобільні групи продовжують перевіряти різноманітні об’єкти щодо карантинного режиму. Рейди проводять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби, поліції тощо.

Нагадаємо, відсьогодні у Запоріжжі встановлено «червоний рівень» епідемічної небезпеки. За вимогами законодавства магазини продовжують працювати, але необхідно дотримуватися санітарної дисципліни. Сьогодні, 9 листопада, представники мобільної групи перевірили, чи дотримуються всіх санітарних норм, впроваджених на період карантину, працівники та відвідувачі одного з торгівельних комплексів у Вознесенівському районі. Тут під одним дахом працюють продовольчі та непродовольчі магазини.

Першими члени мобільної групи завітали до мережевого продуктового супермаркету. На вході тут є безконтактний санітайзер. Крім того, всі кошики, візки та каси регулярно обробляють спеціальним розчином. У прикасовій зоні є розмітки для дотримання відвідувачами соціальної дистанції. У всіх працівників є одноразові маски, які вони змінюють кожні дві години. Також співробітникам постійно проводять температурний скринінг та заносять всі дані до спеціального журналу. Відповідні записи є й щодо дезінфекції торгового залу.

Однак у сусідній торговій точці, де продають меблі та товари для дому, записів щодо температурного скринінгу працівників та дезінфекції приміщень не ведуть, а на касі відсутня розмітка для соціальної дистанції. На керівника магазину представники Держпродспоживслужби склали протокол про адміністративну відповідальність за порушення санітарних норм, за яке передбачене стягнення штрафу від 102 до 425 грн.

- На жаль, від сьогодні Запоріжжя потрапило до «червоної» зони. Кількість тих, у кого підтвердили коронавірус, збільшується. Лише за минулу добу в місті таких – 361 особа. Тому ми посилюємо заходи з перевірки дотримання карантинних вимог. Мобільна група працює щоденно. Сьогодні ми перевіряли дотримання карантинних вимог у великому супермаркеті. Побачили як позитивну динаміку, так і деякі негативні нюанси. Загалом з початку введення карантину власники бізнесу стали більш сумлінно дотримуватися протиепідемічних вимог, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Єгор Демчевський.

Загалом з початку введення карантину у Вознесенівському районі провели більше 1000 рейдів.