У Запоріжжі збільшилася кількість пожеж. Городян закликають проявляти пильність

04.07.2017 10:57

З початку 2017 року на територіях та об'єктах, підконтрольних органам державного пожежного нагляду, в м. Запоріжжі сталося 727 пожеж. Це на 69% більше, ніж в минулому році. Про це повідомляє Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради.

Жертвами пожеж в поточному році стало 17 осіб, з них двоє дітей. Найпоширеніша причина займань - необережне поводження з вогнем, порушення правил обладнання та експлуатації електроустановок і печей.

За даними рятувальників ускладнюється ситуація з настанням спеки. Найбільш пожежонебезпечна ситуація складається в місцях масового відпочинку - на о. Хортиця і Гребному каналі.

Управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради закликає мешканців та гостей міста бути пильними та дотримуватися правил пожежної безпеки. Особливо під час перебування на природі. Не спалювати суху траву і відходи, не розводити багаття поруч з господарськими будівлями, не кидати недопалки та сірники на суху траву. Під час відпочинку на природі розводячи багаття, слід пам'ятати, що по завершенні відпочинку багаття необхідно ретельно загасити. Особливу увагу приділяти дітям, не дозволяти грати з сірниками, запальничками і вогнем!

Помітивши пожежу, негайно повідомляти в пожежну службу за телефоном 101.