У Запоріжжі обговорили актуальні питання охорони довкілля

25.02.2021 16:28

Виконавчим комітетом Запорізької міської ради спільно з Запорізькою торгово-промисловою палатою запроваджено цикл онлайн-конференцій за темою «Охорона довкілля. Актуальні питання», які проходитимуть протягом 2021 року, та на яких розглядатимуться та обговорюватимуться нагальні питання у сфері охорони та захисту довкілля.

Сьогодні у торгово-промисловій палаті провели онлайн-конференцію щодо невирішених питань у нормативно-правовій базі для посилення ролі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері охорони довкілля.

На конференцію були запрошені представники міської та обласної влади, Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України, територіальних органів виконавчої влади, народні депутати, депутати обласної та міської рад, експерти, наукові та громадські організації. Серед спікерів заходу - начальник управління з питань екологічної безпеки Запорізької міськради Гліб Золотарьов, в.о. директора департаменту захисту довкілля Запорізької облдержадміністрації Сергій Карпій, директор департаменту дозвільно-ліцензійної діяльності та запобігання промисловому забрудненню Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України Вікторія Киреєва, радник президента ТПП України, Голова комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля Святослав Куруленко.

Законодавством значно обмежені повноваження органів місцевого самоврядування у вирішенні основних екологічних проблем. Більше того, існує достатня кількість державних нормативно-правових актів, які потребують внесення відповідних змін для посилення ролі виконавчих органів влади та органів місцевого самоврядування у сфері охорони довкілля.

Міська рада та її виконавчі органи намагаються поліпшити ситуацію шляхом розробки і впровадження місцевих програм з метою консолідації дій влади, бізнесу і громадськості для поліпшення стану навколишнього середовища.

Під час обговорення проблематики спікери висловили сподівання, що подібні зустрічі сприятимуть вирішенню екологічних питань нашого регіону, а також допоможуть прискорити внесення відповідних змін до законодавства в природоохоронній сфері.