У Запоріжжі діти з інвалідністю отримують реабілітаційні послуги

02.03.2021 15:55

В кожному районі міста продовжують роботу відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). На сьогодні близько 300 дітей отримують послуги з психолого-педагогічної, соціально-побутової та фізичної реабілітації як за індивідуальним графіком, так і в групах.

Важливою залишається робота з дітьми з важкою формою інвалідності, які за станом здоров’я не можуть систематично відвідувати відділення, але потребують кваліфікованої допомоги фахівців. З метою надання комплексних реабілітаційних послуг у відділеннях організована робота, яка включає в надомний психолого-педагогічний патронаж  соціальними вихователями за місцем проживання дітей.

Окрім індивідуальних занять вдома, для дітей організована послуга з підвозу до відділення спецавтотранспортом територіального центру. Таким чином сьогодні близько 50 дітей, які мають важку форму інвалідності, беруть участь у заняттях фахівців - практичних психологів, вчителів-дефектологів, фахівців з фізичної реабілітації, керівників музичних та педагогів соціальних. Також діти беруть участь в заходах разом з іншими дітьми, що в свою чергу ефективно впливає на їх розвиток та соціалізацію. Батькам дітей, як учасникам реабілітаційного процесу, надається консультативна допомога з будь-якого питання розвитку та виховання дітей. Сьогодні таку професійну підтримку можливо отримати дистанційно.