У Шевченківському районі відбулась нарада з керівниками органів самоорганізації населення приватного сектору

24.03.2021 14:35

У Шевченківському районі обговорили план весняних робіт з приведення території приватного сектору району до належного санітарного стану та взаємодію у цьому питанні з органами самоорганізації населення.

За словами голови Шевченківської районної адміністрації Федіра Маєра, необхідно терміново активізувати профілактично-роз’яснювальну роботу з мешканцями щодо нагального приведення та подальшого утримання прибудинкових територій в належному санітарному стані.

- Строк на виконання робіт для місцевих жителів - до 1 квітня. Далі працюватимуть мобільні групи співробітників районної адміністрації, які проводитимуть профілактичні рейди з перевірки санітарного стану прибудинкових територій та у разі порушень – надаватимуть офіційні попередження, - заначив Федір Маєр.

На нараді у районній адміністрації присутні також обговорили нововведення в законодавстві щодо отримання субсидій та пільг. Начальник відділу прийняття рішень управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Шевченківському району Ольга Пономаренко також розповіла про надання електронних послуг Пенсійного фонду України, автоматичне призначення пенсій та перерахунок пенсій у 2021 році, співпрацю голів квартальних комітетів з Шевченківським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

Представники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» нагадали присутнім про найближчі зміни у кольорі фірмових пакетів та закликали з розумінням поставитись до цих нововведень. А також звернулись до містян з проханням на присадибних ділянках вздовж доріг обрізати велике гілля дерев, що часто заважає автомобілям безперешкодно проїжджати. За запитом голів квартальних комітетів щодо можливості окремого вивезення будівельного сміття начальник абонентського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова повідомила, що підприємство наразі не має такої можливості, втім планується розглянути це питання у найближчому майбутньому.