У Запоріжжі й надалі розвиватиметься мережа муніципального громадського транспорту

23.04.2021 18:25

На сесії Запорізької міської ради депутати затвердили програму розвитку та вдосконалення пасажирського транспорту в місті Запоріжжі на 2021-2023 роки.

У Запоріжжі за ініціативи міського голови Володимира Буряка з успіхом реалізується програма розвитку міського громадського транспорту. Поступово оновлюється наявний парк. Так, впродовж кількох попередніх років було придбано 95 автобусів, 18 тролейбусів, 13 європейських трамваїв, ще 14 виготовлено власними силами – на базі комунального «Запоріжелектротрансу».

Минулоріч з’явилася й можливість оплати проїзду за допомогою банківської картки чи телефона. Спеціальні зчитувальні пристрої – валідатори – спочатку встановити на середніх та задніх дверях. Втім, в умовах карантину їх вирішили обладнати ще й на передніх – звідки заходять і виходять пасажири.

Розвиток мережі міського громадського транспорту триватиме й надалі. Сьогодні у ході пленарного засідання сесії депутати більшістю голосів затвердили програму розвитку й вдосконалення пасажирського транспорту в місті на 2021-2023 роки.

Так, у найближчі три роки планується придбати 20 автобусів великої місткості та 26 електробусів (за рахунок коштів ЄІБ), 20 нових тролейбусів з автономним ходом за рахунок коштів IFS, 10 нових електробусів за рахунок коштів Кіотського протоколу 4 європейські тролейбуси, а також продовжити реалізацію програми «Запорізький трамвай». Вже зокрема придбано ще 12 європейських трамваїв, які поступово виходять на міські маршрути. У результаті їх буде 25.